+31 (0) 6 51928950 info@werkatleet.nl
Selecteer een pagina

Masterclass

Ben jij nieuwsgierig naar een gezondere leefstijl en wil je vooral diepgaande informatie zonder 1000 boeken en wetenschappelijke artikelen te lezen?

Volg dan een masterclass van Joep of Jeroen. Je kunt leren over gezonde voeding, over slaap en over mindset.

“Laat voeding uw medicijn zijn en uw voeding medicijn” – Hippocrates

Eet je energiek

22 maart 2021 – 19:00 – 20:30 Masterclass I (VOL)
29 maart 2021 – 19:00 – 20:30  Masterclass II (VOL)

7 juni 2021 – 19:00 – 20:30 Masterclass I
14 juni 2021 – 19:00 – 20:30 Masterclass II
Docent: Orthomoleculair adviseur gevorderd Joep Rovers
Kosten: €35,- voor de twee masterclasses samen
Locatie: digitaal via Zoom

Masterclass I

Je gaat starten met een deel fysiologie achter aankomen/afvallen/onderhouden, de verschillende macro- en micronutriënten. Je gaat aan de slag met je eigen voedingspiramide. Je gaat leren over hoe je van voeding energie maakt, welke stoffen je nodig hebt om te bouwen, welke koolhydraten je wel en welke juist niet moet nuttigen aan de hand van de glycemische index, je leert over vetten, over omega vetzuren en de blue zones.  

Masterclass II

Je gaat aan de slag met een aantal schadelijke stoffen voor het lichaam, je leert over verkeerde suppletie, je leert hoe veel je moet consumeren,  je leert ingrediënten te lezen, je gaat leren over de verschillende stress systemen en de invloed daarvan op voeding, we bespreken intermittent fasting, cafeïne, slaap en de invloed van voeding op een goede nachtrust. 

“The night mirrors the day” – J. Bouman

Slaap als een atleet

TBD 2021 – 19.00 – 20:15 uur Masterclass I
TBD 2021 – 19.00 – 20.15 uur Masterclass II
Docent: gecertificeerd slaapcoach en sportkundige Jeroen Bouman
Kosten: €35,- voor de twee masterclasses samen
Locatie: digitaal via Zoom

Masterclass I

Tijdens de eerste sessie leer je de basisprincipes over slaap. Je krijgt antwoorden op de vragen wat is slaap en waarom is slaap zo belangrijk? Aan de hand van een door jou ingevuld slaapdagboek bespreken we welke dagelijkse keuzes invloed uitoefenen op jouw slaapkwaliteit en leer je over de drie verschillende processen welke het meest invloed uitoefenen op slaap: het Circadiaan ritme, Slaapdruk en Arousal. Tot slot gaan we praktisch aan de slag met het inplementeren van de juiste rituelen om een goede (of nog betere) slaper te worden.

Masterclass II

In deze sessie duiken we dieper in op het onderwerp slaap. Slapen is gedrag en door gedragsverandering kan iedereen goed leren slapen. Hierbij is een juiste mindset essentieel! Je leert wat het verschil is tussen de “growth” en “Fixed” mindset en hoe deze juist in te zetten om beter te slapen. Daarbij gaan we praktisch aan de slag met intenties, dankbaarheid, piekeren en challenges.

“We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them” – Albert Einstein

Performance

10 mei 2021 – 19.00 – 20:30 uur Masterclass
Docent: OAG & ondernemer Joep Rovers
Kosten: €20,-
Locatie: digitaal via Zoom

Masterclass

Wil jij graag je werkdag aanvliegen als een atleet?

Een atleet start met een goede warming up (ochtendroutine) om vervolgens de sterren van de hemel te
spelen bij de wedstrijd (werkdag) en deze atleet vergeet de cooling down niet om blessures te voorkomen. De cooling down zien wij als een checkout routine.

Leren om je dag beter in te delen, nieuwe routines aan te leren en kennis te vergaren over optimale focus.

Je leert voeding in te zetten als energie tools, je leert over de belangrijkste energie verstoorders voor jouw dip om 11:00 en 15:00, je kan direct je slaap verbeteren door handige tools, tips en handvatten. Energie boost ten top!